Természetesek és hatékonyak: A legjobb szerek dugulások ellen

Természetesek és hatékonyak: A legjobb szerek dugulások ellen
5 (100%) 2 szavazat

Duguláselhárítás praktikák

eldugult lefolyó
eldugult lefolyó

Eldugult a lefolyó, de legkevésbé arra vágysz, hogy egy vagyont kifizess a csak sokára kiérkező szakembernek a duguláselhárításért? Akkor most olyan módszereket ismerhetsz meg, melyekkel olcsóbban, mégis hatékonyan szabadulhatsz meg a dugulásoktól! Ezek az anyagok nyugodtan a lefolyóba kerülhetnek, mert nem mérgezőek, így tartanod sem kell tőlük! Nem, most nem az ecetről és a szódabikarbónáról lesz szó!

Folyékony mosogatószer és forró víz

Kitűnően működik a zsíros, olajos lerakódásoktól eltömődött, keskeny csövekben. Forralj 2 liter vizet, majd keverj bele 2 evőkanál mosogatószert. Mikor a víz már épphogy nem forr, lassan öntsd le a lefolyón, majd eressz rá forró csapvizet. Lehet, hogy több fazéknyi vízre lesz szükséged! A forró víz leold valamennyi zsírt az eldugult csövek faláról, a mosogatószer pedig még tovább fokozza ezt a hatást. A kettő kombinációja megnyitja a víz előtt az utat a lefolyóban.

Só és forró víz

Mind a zsíros, mind a fürdőszobai szappanos lerakódásokkal szemben hatékony. Egy bögre sót önts bele a lefolyóba, majd 2 liter vizet tegyél fel melegedni, és mikor már majdnem forr, öntsd ezt is a lefolyóba. Eressz rá forró csapvizet. Bármilyen só megfelel a célnak. A víz zsíroldó hatása mellett a só szemcséi fizikailag ledörzsölik a lerakódásokat a cső belsejéről. Ez a módszer még régebbi dugulások esetén is hatékony lehet.

Biológiai enzimes lefolyótisztítók

Szappan, hajszálak, zsír okozta dugulások ellen használhatjuk őket. Alkalmasak a rendszeres tisztításhoz is, nemcsak duguláselhárításhoz. Kitűnően tüntetik el a szagokat is. Ezek a készítmények enzimeket vagy baktériumokat tartalmaznak, melyek áteszik magukat a dugulásokon és elfogyasztják az organikus lerakódásokat. A hasznos baktériumokat azonban nem pusztítják el.